Madártej szelet
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
krem
tojássárgája | 8 darab | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
liszt | 1 evőkanál | |
tej | 8 dl | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Teteje
növényi tejszín | 3 dl |
---|
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és sütőpapíros tepsiben megsütöm. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.