Madártej szelet
Hozzávalók
Teteje
növényi tejszín | 3 dl |
---|
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 8 dl | |
liszt | 1 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
tojássárgája | 8 darab |
Tészta
sütőpor | 0.5 csomag | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
cukor | 8 evőkanál | |
tojásfehérje | 8 darab |
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm.
2
A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
3
A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.