Madártej szelet
Hozzávalók
A díszítéshez
habfixáló | 0.5 csomag | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl | |
reszelt csokoládé | 1 tábla |
A krémhez
porcukor | 2 evőkanál | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 6 dl | |
liszt | 5 evőkanál | |
kristálycukor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tojássárgája | 8 darab |
A piskótához
szitált liszt | 8 evőkanál | |
---|---|---|
kristálycukor | 8 evőkanál | |
tojásfehérje | 8 darab |
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
Elsőként a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, s lazán hozzáadom a szitált lisztet. Előmelegített sütőben megsütöm, hagyom kihűlni.
2
A krémhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a lisztet hozzáadva a tejjel felfőzöm. A kihűlt krémhez hozzákeverem a porcukorral eldolgozott Ramát.
3
A tejszínhabot felverem a fixszel, a csokoládét lereszelem, majd összeállítom a sütit.
4
A piskótát megkenem a sárga krémmel, tetejére teszem a tejszínhabot és végül megszórom csokireszelékkel.