Madártej szelet
Madártej szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 8 evőkanál
    • cukor - 8 evőkanál
    • tojásfehérje - 8 darab

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 8 dl
    • liszt - 1 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tojássárgája - 8 darab

    Teteje

    • növényi tejszín - 5 dl

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk, majd kihűtjük. A krémhez a 8 tojássárgát a 2 cs. vaníliás pudinggal, az 1 ek liszttel és kevés tejjel simára keverjük. A tejet felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgás masszát, alacsony fokozaton besűrítjük és kihűtjük. A Ramát a cukorral simára keverjük és ha kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a kettőt, majd a kihűlt piskótára kenjük. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük egy ek. porcukorral és a vaníliás krémre kenjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára és felszeleteljük.