Madártej szelet
Hozzávalók
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 evőkanál | |
liszt | 13 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 4 dl | |
Ráma | 18 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 púpos evőkanál | |
tejszín | 4 dl |
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: a 8 tojásfehérjét 8 ek. cukorral habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
2
Krém: a 8 tojássárgát, a 4 ek cukrot, az 5 ek lisztet és a 2 ek vaníliás cukrot elkeverjük a 4 dl tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. 18 dkg Ramát 10 dkg porcukorral alaposan elkeverünk és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 4 dl tejszínből habot verünk és csokireszelékkel megszórjuk.