Feltöltve:

Madártej szelet

access_alarm 10
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás1 darab
cukor15 dekagramm
Ráma5 dekagramm
liszt15 dekagramm
tej1 dl
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

tojássárgája6 darab
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor2 csomag
cukor2 evőkanál
liszt4 evőkanál

Tetejére

tojásfehérje kemény habja6 darab
cukor4 evőkanál

Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához az 1 db tojást kikeverjük a cukorral, a Ramával, a tej felével, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet felváltva. Ha sűrűnek találjuk, még tejjel hígíthatjuk. Közepes tepsiben sütjük, majd kihűtjük. A krémhez habosra keverjük a Ramát a porcukorral. A 6 tojássárgát kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és állandóan keverve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, kanalanként a cukros Ramához adjuk és mindig jól elkeverjük. Nagyon laza, könnyű krém lesz. Lehűtjük, majd a tésztára simítjuk. A 6 tojásfehérjét gőz fölött a cukorral sűrű habbá verjük és ha kihűlt, a vaníliás krémre tesszük. Lehűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem