Madártej szelet
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
krem
tojássárgája | 8 darab | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
liszt | 1 evőkanál | |
tej | 8 dl | |
Ráma | 25 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
növényi tejszín | 3 dl |
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A tojássárgákból a pudingporral, a lisztel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk.