Madártej szelet
Hozzávalók
Tésztához
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
Krémhez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
Főtt krémhez
tojássárgája | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 5 evőkanál | |
liszt | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 4 dl |
Habhoz
habtejszínpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
zselatin | 1 evőkanál | |
forró tej | 0.5 dl |
Desszertek: Madártej szelet a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
Felverjük a tojásfehérjét, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. A liszthez sütőport keverünk, majd ezt hozzákeverjük a felvert habhoz, és Ramával kikent tepsiben megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon barnára a tésztát. A krémhez a Ramát habosra keverjük a porcukorral. A főtt krémhez a hozzávalókat jól összekeverjük, majd felfőzzük. Miután kihűlt a krém, a másik krémet hozzákeverve a megsült tésztára kenjük. Habhoz: a habtejszínport felverjük a tejjel. A zselatint forró tejben feloldjuk, és a felvert habtejszínhez adjuk, majd a krém tetejére kenjük. Tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokidarabokkal díszítjük.