Madártej Tima módra
Hozzávalók
Ráma | ||
---|---|---|
fehér csoki (bármelyik táblás) | ||
tej | 1.5 liter | |
tojás | 4 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
cukor vagy helyette édesítőszer | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor esetleg, (nem muszáj) | 1 csomag | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Madártej Tima módra a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
A tej nagy részét felforralom, közben a tojásokat szétválasztom, és a fehérjét kemény habbá verem a csipetnyi sóval (ha édesszájú lennék tennék bele egy cs.vaníliás cukrot is). A felvert habot belekanalazom a tejbe, és kicsit megfőzöm úgy, hogy meg is fordítom közben. Nem kell sokáig, csak fél-fél perc mindkét oldalának. Aztán kiszedem a habot egy tányérra. A tojássárgáját összekeverem a vaníliás pudingporral, a cukorral vagy édesítőszerrel, egy kicsi tejjel, és ezt a keveréket lassan a forró tejbe öntöm, és folyamatos kevergetés mellett összeforralom, hogy szép selymes legyen. Ha kész, visszarakom a tojáshabokat a tetejére, kihűtöm, hűtőbe teszem pár órára, és hidegen tálalom.