Feltöltve:

Madártej torta

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

liszt5 evőkanál
tej4 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor5 evőkanál
tojássárgája8 darab
porcukor15 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Díszítés

gabonapehely1 pár szem
kék ételszínező1 kevés
csokoládékocka1 csokor
csokis keksz (cookie)1 pár szem
kókuszreszelék20 dekagramm
növényi tejszín0.5 liter

Piskóta

tojásfehérje8 darab
sütőpor1 csomag
liszt8 evőkanál
porcukor8 evőkanál

Desszertek: Madártej torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjét felverjük habnak, majd a porcukrot, a lisztet és a sütőport belekeverjük.

2

Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 180°-on, alsó-felső sütéssel 20 perc alatt megsütjük.

3

A Ramát habosra keverjük a porcukorral.

4

A tojássárgákat a porcukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramás krémmel és rákenjük a tésztára.

5

A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a kék ételszínezőt és a kókuszreszeléket, majd a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk fehéren a torta oldalára és a szemeknek.

6

Ezután megolvasztjuk a csokit. Ebből készítem a szemgolyókat és a szájat. Amíg meleg, addig belehelyezzük a kekszeket.

7

Végül a maradék fehér tejszínt a torta oldalára kenjük és belenyomkodjuk gabonapelyheket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem