Feltöltve:

Madártej torta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi

krem

tej5 dl
kristálycukor18 dekagramm
tojássárgája8 darab
vaníliás pudingpor2 kupica
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
vaníliás cukor1 csomag
baracklekvár3.5 evőkanál

Díszítés

habtejszín2 dl
kristálycukor2 evőkanál
reszelt csokoládé1 tábla

Desszertek: Madártej torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a 6 tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Ezután hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot. Ezt a masszát egy kapcsos tortaformában kisütjük.

2

A krémhez a tojássárgát a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és az 1 dl tejet. A többi tejet felforraljuk, a pudingos keverékhez adjuk és sűrűre főzzük a krémet. Miután a krém kihűlt, hozzáadjuk a Ramát és az egészet habosra keverjük.

3

A félbevágott tortalapot megkenjük lekvárral, erre rákenjük a fele vaníliás krémet. Erre kerül a másik tortalap, majd ezt is és a torta oldalát is megkenjük a maradék vaníliás krémmel. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

4

A torta tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem