Madártej torta
Madártej torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 1 csipetnyi

    krem

    • tej - 5 dl
    • kristálycukor - 18 dekagramm
    • tojássárgája - 8 darab
    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • baracklekvár - 3.5 evőkanál

    Díszítés

    • habtejszín - 2 dl
    • kristálycukor - 2 evőkanál
    • reszelt csokoládé - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. A tésztához a 6 tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Ezután hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot. Ezt a masszát egy kapcsos tortaformában kisütjük.
    2. A krémhez a tojássárgát a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és az 1 dl tejet. A többi tejet felforraljuk, a pudingos keverékhez adjuk és sűrűre főzzük a krémet. Miután a krém kihűlt, hozzáadjuk a Ramát és az egészet habosra keverjük.
    3. A félbevágott tortalapot megkenjük lekvárral, erre rákenjük a fele vaníliás krémet. Erre kerül a másik tortalap, majd ezt is és a torta oldalát is megkenjük a maradék vaníliás krémmel. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
    4. A torta tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.