Feltöltve:

Madeira alagút

95
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
tojás4 darab
finomliszt12.5 dekagramm
kukoricaliszt12.5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
rum2 evőkanál
őrölt mandula5 dekagramm
narancslikőr2 evőkanál
csokoládéforgács2.5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
tej1 evőkanál
mogyoró5 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
reszelt narancshéj2 adag
konyak1 púpos evőkanál
porcukor1 kevés

Desszertek: Madeira alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát felolvasztom, majd hagyom kihűlni. Amikor szilárdulni kezd, belekeverem a 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a tojásokat. A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítem, majd apránként a tojásos, Ramás masszához keverem. Hozzáteszek 1 kanál rumot, ezt követően a tésztát négy részre osztom. Az első adagba keverem a mandulát és a narancslikőrt. A másodikba a reszelt csokit, a kakaóport, a maradék cukrot, és a tejet. A harmadikba az őrölt mogyorót, a fahéjat, és a maradék rumot. A negyedikbe a reszelt narancshéjat és a konyakot. Az újonnan beletett hozzávalókat alaposan elkeverem a negyedelt adagokban. Egy őzgerincformát kikenek Ramával és kilisztezek. A különböző ízesítésű, és színű tésztákat egymás tetejére simítom úgy, hogy a belsejébe kerüljön a kakaós-csokis réteg. Előmelegített, 180 fokos sütőben (gázsütő 5. fokozat), kb. 70 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom kihűlni, majd porcukorral megszórva tálalom. Kapucsínóval, kávéval is isteni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem