Magastátra szelet
Desszertek: Magastátra szelet a sok
Elkészítés
A vizet felforraljuk és a Ramát felolvasztjuk benne, majd beletesszük a lisztet, végül lassú tűzön kicsit összevegyítjük a masszát. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük egyenként a 7 db egész tojást. Mindegyikkel jól eldolgozzuk. A masszát kettévesszük és Ramával kikent tepsiben 2 lapot sütünk előmelegített sütőben. Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. 15 perc után alacsonyabb hőfokon még 30 percig szárítjuk a lapokat.
Elkészítjük a tölteléket: 3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel és 8 evőkanál cukorral sűrűre főzünk. 25 dkg Ramát habosra keverünk és hozzáadjuk a főzött pudinghoz. Ha kihűlt, rákenjük az egyik lapra.
Két csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel habosra kikeverünk. Egy evőkanál zselatint 1,5 dl hideg vízben feloldunk, majd felmelegítünk. Hozzáadjuk a tejszínhez és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezt a habot rásimítjuk a pudingos krém tetejére és befedjük a másik lappal.
A tetejét bevonjuk tortabevonóval, majd hűtőbe tesszük. Néhány óra hűtés után már szépen szeletelhető, de másnapra lesz igazán finom.