Magastátra szelet
Magastátra szelet
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 7 dl
    • kristálycukor - 8 evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 1 darab

    Tészta

    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 22 dekagramm
    • egész tojás - 7 darab
    • víz - 3 dl

    Teteje

    • tortabevonó csokoládé - 1 tábla

    Hab

    • tejszínhabpótló por - 2 csomag
    • tej - 3 dl
    • zselatin - 1 evőkanál
    • víz - 1.5 dl

    Elkészítés:

    1. A vizet felforraljuk és a Ramát felolvasztjuk benne, majd beletesszük a lisztet, végül lassú tűzön kicsit összevegyítjük a masszát. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük egyenként a 7 db egész tojást. Mindegyikkel jól eldolgozzuk. A masszát kettévesszük és Ramával kikent tepsiben 2 lapot sütünk előmelegített sütőben. Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. 15 perc után alacsonyabb hőfokon még 30 percig szárítjuk a lapokat.
    2. Elkészítjük a tölteléket: 3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel és 8 evőkanál cukorral sűrűre főzünk. 25 dkg Ramát habosra keverünk és hozzáadjuk a főzött pudinghoz. Ha kihűlt, rákenjük az egyik lapra.
    3. Két csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel habosra kikeverünk. Egy evőkanál zselatint 1,5 dl hideg vízben feloldunk, majd felmelegítünk. Hozzáadjuk a tejszínhez és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezt a habot rásimítjuk a pudingos krém tetejére és befedjük a másik lappal.
    4. A tetejét bevonjuk tortabevonóval, majd hűtőbe tesszük. Néhány óra hűtés után már szépen szeletelhető, de másnapra lesz igazán finom.