Feltöltve:

Máglyarakás

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
zsemlemorzsa3 dekagramm
tojás3 darab
cukor12 dekagramm
tej4 dl
alma25 dekagramm
dió8 dekagramm
őrölt fahéj2 gramm
zsemle6 darab
porcukor3 dekagramm
vaníliás cukor5 gramm
citrom reszelt héja1 darab
baracklekvár8 dekagramm

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A szikkadt zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

2. lépés

Hideg tejben a tojássárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot elkeverjük. Ezzel a keverékkel egyenletesen meglocsoljuk a zsemléket.

3. lépés

A margarinnel kikent és zsemlemorzsázott tepsibe helyezzük a beáztatott zsemle felét, a meghámozott és szeletelt almát, majd megszórjuk darált dióval és őrölt fahéjjal. Utána a zsemle másik felét a tetejére helyezzük, és a sütőben elősütjük, 180 °C-os sütőben 20 percig.

4. lépés

Közben, a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük.

5. lépés

A kemény tojásfehérjehabot az elősütött és a baracklekvárral megkent tésztára helyezzük. Készre sütjük és felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk. A tojásfehérjehab sütésénél, legyünk körültekintőek, mert könnyen megpirul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem