Máglyarakás
Hozzávalók
Rama a tepsi kikenéséhez | 2 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor fahéjjal elkeverve | 5 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
baracklekvár | 3 evőkanál | |
dió | 1 darab | |
cukor | 5 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
tojás | 3 egész | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kalács vagy 8 db zsemle, illetve kifli | 1 darab | |
zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez | 2 evőkanál |
Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.
Elkészítés
1
A kalácsot vagy kiflit felaprítjuk, a langyos tejbe beletesszük a tojássárgát, a cukrot, és a vaníliás cukrot, összekeverjük, majd Ramával kikent és zsemlemorzsázott közepes méretű tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk mazsolával, dióval. Rátesszük a karikára vágott almaszeleteket, amit előtte fahéjas porcukorba forgattunk, és megsütjük. Rátesszük a felvert tojásfehérjét, amit 2 evőkanál porcukorral ízesítettünk, majd világosbarnára sütjük, és fahéjas porcukorral tálaljuk.