Feltöltve:

Máglyarakás

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

narancs leve1 darab
citrom leve1 darab
alma70 dekagramm
cukor18 dekagramm
tojássárgája5 darab
vaniliaaroma1 üvegcse
narancs reszelt héja1 darab
citrom reszelt héja1 darab
tej500 milliliter
baracklekvár200 gramm
kalács250 gramm
őrölt fahéj1 kevés
tojásfehérje5 darab
1 csipetnyi
porcukor1 darab

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tejet felforralom a citrom és a narancs héjával, valamint a vanília aromával. Felszeletelem a kalácsot ujjnyi vastagságúra, majd óvatosan ráöntöm szűrőn keresztül a tejet.

2. lépés

A tojássárgát felverem a cukorral, majd óvatosan, egyenként belemártom a tejes kalácsot, és Ramával egyenletesen megkent tepsibe rakom.

3. lépés

Az almát meghámozom, felszeletelem, és lassú tűzön fedő alatt megpárolom a citrom és a narancs levével, a cukorral és a fahéjjal. A párolt almát a kalácsra teszem, és 15-20 percre a sütőbe rakom.

4. lépés

Amikor kisült, megkenem az egészet a baracklekvár felével. Felverem kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a csipet sóval, majd a megmaradt baracklekvárt óvatosan beleforgatom, úgy hogy csíkos maradjon.

5. lépés

Rátesszük az alma tetejére, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 10 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem