Feltöltve:

Máglyarakás

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

narancs leve1 darab
citrom leve1 darab
alma70 dekagramm
cukor18 dekagramm
tojássárgája5 darab
vaniliaaroma1 üvegcse
narancs reszelt héja1 darab
citrom reszelt héja1 darab
tej500 milliliter
baracklekvár200 gramm
kalács250 gramm
őrölt fahéj1 kevés
tojásfehérje5 darab
1 csipetnyi
porcukor1 darab

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1

A tejet felforralom a citrom és a narancs héjával, valamint a vanília aromával. Felszeletelem a kalácsot ujjnyi vastagságúra, majd óvatosan ráöntöm szűrőn keresztül a tejet.

2

A tojássárgát felverem a cukorral, majd óvatosan, egyenként belemártom a tejes kalácsot, és Ramával egyenletesen megkent tepsibe rakom.

3

Az almát meghámozom, felszeletelem, és lassú tűzön fedő alatt megpárolom a citrom és a narancs levével, a cukorral és a fahéjjal. A párolt almát a kalácsra teszem, és 15-20 percre a sütőbe rakom.

4

Amikor kisült, megkenem az egészet a baracklekvár felével. Felverem kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a csipet sóval, majd a megmaradt baracklekvárt óvatosan beleforgatom, úgy hogy csíkos maradjon.

5

Rátesszük az alma tetejére, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 10 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem