Feltöltve:

Máglyarakás

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

alma0.5 kilogramm
mazsola10 dekagramm
rum0.5 dl
Ráma3 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás3 darab
tej0.5 liter
meggy vagy cseresznyebefőtt1 pohár
fonott kalács20 dekagramm
barackíz3 evőkanál

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az 1-2 napos süteményeket karikákra vágjuk, a tojássárgáját a cukorral és olvasztott Ramával elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre - amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk Ramával és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott mazsolával. Befőtt cseresznyét vagy meggyet szórunk rá. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel borítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből habot verünk, hozzáadunk 3 kanál cukrot, azzal is keményre verjük, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab kissé megpirul. Tűzálló tálba tálaljuk, vagy tepsiben. Kockákra vágva, szedőlapáttal adagoljuk. Ha még finomabbra szeretnénk, reszelhetünk rá ét csokit (tortabevonós) míg meleg, hogy megolvadjon. Szerintem isteni finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem