Feltöltve:

Máglyarakás

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fahéj1 kávéskanál
tej0.5 liter
száraz zsemle6 darab
margarin5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor25 dekagramm
alma6 darab
tojás4 darab
sárgabaracklekvár25 dekagramm

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az almákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fahéjjal és a vaníliás cukorral megszórjuk, és egy kicsit állni hagyjuk. A száradó zsemléket körülbelül egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tejet felforraljuk, és a tojások sárgáját a margarinnal, és a fele porcukorral habosra keverjük. A forró tejet a zsemlére öntjük hogy alaposan megduzzadjon. Erre rátesszük az almát, és 15-20 percig sütjük, ezalatt felverjük a tojások fehérjéjét kemény habbá, kevés cukorral és lekvárral. Ha megsült, kivesszük, megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a felvert habot. Kisebb lángon, még kb. 15 percig sütjük, a hab száradásáig. Melegen kockákra vágva tálaljuk!

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem