Máglyarakás
Hozzávalók
szép nagy alma | 4 darab | |
---|---|---|
citrom | 1 púpos evőkanál | |
kifli | 6 darab | |
tojás | 4 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tej | 3 dl | |
mazsola | 5 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.
Elkészítés
Az almákat negyedeld el, emeld ki a magházukat, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Öntözd meg citromlével, reszeld rá a sárga héját és forgasd bele a mazsolát. A kifliket karikázd fel és locsold rá a tejet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tejes kifliket. A massza felét simítsd egy Ramával kikent tűzálló tálba. Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket, hintsd meg fahéjjal, majd borítsd be a többi masszával. Tedd előmelegített sütőbe és süsd 20 percig. Ekkor simítsd rá a tojások fehérjéjéből vert kemény habot. Addig süsd, amíg a hab szép színt nem kap. Hintsd meg porcukorral, vagy gyümölcsöntetet kínálhatsz hozzá. Én egy almát reszeltem le, kipürésítettem és adtam hozzá sárgabaracklekvárt.