Feltöltve:

Máglyarakás

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kifli, vagy kalács20 dekagramm
tojás3 darab
tej0.5 liter
porcukor10 dekagramm
Ráma3 dekagramm
darált dió10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
rum0.5 dl
alma0.5 kilogramm
barackíz3 evőkanál

Desszertek: Máglyarakás a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az 1-2 napos süteményeket karikára vágjuk, a tojássárgát a cukorral és az olvasztott Ramával elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és a felszeletelt süteményre, - amit egy mély tálba tettünk - ráöntjük, egy ideig benne áztatjuk. Egy szélesebb tűzálló tálat Ramával kikenünk, (de lehet tepsi is), és az áztatott süteményt belerakjuk, rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt, és a megsült tészta tetejére öntjük, majd elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik, és kissé megpirul. Tűzálló tálba tálaljuk, vagy ha tepsiben sült, kockákra vágva szedőlapáttal adagoljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem