Feltöltve:

Máglyarakás almadzsemmel

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

zsemle6 darab
tej5 dl
vaníliás cukor1 csomag
tojás3 darab
Rama margarin5 dekagramm
cukor6 dekagramm
darált dió10 dekagramm
fahéj1 darab
almadzsem1 pohár

A tetejére

tojásfehérje3 darab
cukor15 dekagramm
baracklekvár4 evőkanál
durvára vágott dió5 dekagramm

Desszertek: Máglyarakás almadzsemmel a sok Máglyarakás recept közül.

Elkészítés

1

A zsemléket vékony szeletekre szelem. A tepsit margarinnal kikenem. A tejet a tojássárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemleszeleteket belemártogatom a tejes, cukros lébe és szorosan egymás mellé a tepsi aljára teszem. Amikor kiraktam az alsó sort, a fahéjjal összekevert dió felét a zsemlére szórom, majd erre teszem az almadzsemet, amit házilag készítettem. A dzsemre ismét a maradék darált dió kerül, majd a maradék zsemléket ismét a tejbe forgatom, és a dióra teszem. 170 fokos sütőben a tetejét kicsit pirosra megsütöm, a tojások fehérjét gőz felett a cukorral és baracklekvárral kemény habbá verem. Amikor megsült, kiveszem a sütőből és a tojáshabot ráteszem a tetejére. Vagdalt dióval meghintem, majd a már kikapcsolt, de meleg sütőbe visszateszem, hogy a hab száradjon. Kihűlés után szeleteltem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem