Máglyarakás almadzsemmel
Máglyarakás almadzsemmel
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • zsemle - 6 darab
  • tej - 5 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • Rama margarin - 5 dekagramm
  • cukor - 6 dekagramm
  • darált dió - 10 dekagramm
  • fahéj - 1 darab
  • almadzsem - 1 pohár

A tetejére

  • tojásfehérje - 3 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • baracklekvár - 4 evőkanál
  • durvára vágott dió - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zsemléket vékony szeletekre szelem. A tepsit margarinnal kikenem. A tejet a tojássárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemleszeleteket belemártogatom a tejes, cukros lébe és szorosan egymás mellé a tepsi aljára teszem. Amikor kiraktam az alsó sort, a fahéjjal összekevert dió felét a zsemlére szórom, majd erre teszem az almadzsemet, amit házilag készítettem. A dzsemre ismét a maradék darált dió kerül, majd a maradék zsemléket ismét a tejbe forgatom, és a dióra teszem. 170 fokos sütőben a tetejét kicsit pirosra megsütöm, a tojások fehérjét gőz felett a cukorral és baracklekvárral kemény habbá verem. Amikor megsült, kiveszem a sütőből és a tojáshabot ráteszem a tetejére. Vagdalt dióval meghintem, majd a már kikapcsolt, de meleg sütőbe visszateszem, hogy a hab száradjon. Kihűlés után szeleteltem.