Mágnás diós pite
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
vaj vagy sütőmargarin | 15 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
tejföl | 1 evőkanál | |
citrom leve és héja | 0.5 darab | |
só | 1 csipetnyi |
Töltelékhez
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 2 evőkanál | |
darált dió | 20 dekagramm | |
baracklekvár | 2 dl |
Desszertek: Mágnás diós pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén pedig a cukros-tojásos egyveleget is. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és így további 10-15 percig sütjük.