Mágnás diós pite
Mágnás diós pite
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • vaj vagy sütőmargarin - 15 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • tejföl - 1 evőkanál
    • citrom leve és héja - 0.5 darab
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelékhez

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 2 evőkanál
    • darált dió - 20 dekagramm
    • baracklekvár - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A tésztához a valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén pedig a cukros-tojásos egyveleget is. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és így további 10-15 percig sütjük.