Magos-juhtúrókrémes karácsonyi kekszek
Hozzávalók
hideg Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 2 kávéskanál | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 pohár | |
tojásfehérje a kenéshez | 1 darab | |
napraforgómag | 1 adag |
Juhtúrós krém
juhtúró | 125 gramm | |
---|---|---|
felolvasztott Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
tejföl | 3 evőkanál | |
durvára tört színes bors - ízlés szerint | 1 kávéskanál |
Desszertek: Magos-juhtúrókrémes karácsonyi kekszek a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
Keverjük el egy nagy tálban a lisztet a sütőporral, és a sóval, majd jól morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centiméter vastagra, és karácsonyi kivágó formákkal vágjunk belőle különféle formákat.
A kivágott formák felét kenjük meg tojásfehérjével, és díszítsük a magokkal. 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben süssük 10-15 percig.
Hagyjuk kihűlni a forró lapon, majd juhtúrókrémmel tapasszuk őket össze. Tároljuk hűtőszekrényben.
Kb. 30-40 keksz lesz belőle.
A krém: a juhtúrót villával törjük össze, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk, illetve ízlés szerint a borsot.