Magyaros muffin
Hozzávalók
Liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 3 teáskanál | |
Só | 1.5 teáskanál | |
kolbász (apró kockákra vágva) | 15 dekagramm | |
apróra vágott zöldpaprika (lehet erős) | 1 darab | |
közepes, apróra vágott kápia paprika | 1 darab | |
préselt fokhagyma | 1 gerezd | |
apróra vágott vöröshagyma (kb. 6 dkg), vagy 6 dkg karikákra vágott póréhagyma (lehet vegyesen is) | 1 darab | |
Tojás | 1 darab | |
Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
joghurt | 2.5 dl | |
reszelt sajt | 5 dekagramm |
Desszertek: Magyaros muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd forgassuk bele a felkockázott hagymát, a kolbászt és a paprikákat. A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a tojással és a joghurttal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket.
3
Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffin formákba, vagy szilikon muffin sütőformákba kb. a formák háromnegyedéig, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük 15-20 percig, mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát, hogy lássuk átsült-e teljesen a tészta.