Magyaros muffin
Magyaros muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 20 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 3 teáskanál
  • Só - 1.5 teáskanál
  • kolbász (apró kockákra vágva) - 15 dekagramm
  • apróra vágott zöldpaprika (lehet erős) - 1 darab
  • közepes, apróra vágott kápia paprika - 1 darab
  • préselt fokhagyma - 1 gerezd
  • apróra vágott vöröshagyma (kb. 6 dkg), vagy 6 dkg karikákra vágott póréhagyma (lehet vegyesen is) - 1 darab
  • Tojás - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
  • joghurt - 2.5 dl
  • reszelt sajt - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd forgassuk bele a felkockázott hagymát, a kolbászt és a paprikákat. A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a tojással és a joghurttal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket.
  3. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffin formákba, vagy szilikon muffin sütőformákba kb. a formák háromnegyedéig, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Süssük 15-20 percig, mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát, hogy lássuk átsült-e teljesen a tészta.