Mák-charlotte
Desszertek: Mák-charlotte a sok Charlotte recept közül.
Elkészítés
1
A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele. Krémet készítünk: egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot, és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat. A felforralt és lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön, vagy lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. A krémet többszöri kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínhabot és a vízgőzön felolvasztott zselatint lazán hozzáadjuk. A kész krémet a kibélelt formába töltjük, tetejét befedjük piskótalappal. Hűtőbe tesszük, majd a formából tálra borítva tálaljuk. Látványos édesség.