Feltöltve:

Mák-charlotte

55
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kész piskótalap1 darab
tej15 cl
tojássárgája2 darab
vaníliás pudingpor20 gramm
cukor10 dekagramm
darált mák10 dekagramm
kandírozott narancshéj10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
zselatin20 gramm
tejszínhab4 dl
sárgabarack1 darab

Desszertek: Mák-charlotte a sok Charlotte recept közül.

Elkészítés

1

A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele. Krémet készítünk: egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot, és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat. A felforralt és lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön, vagy lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. A krémet többszöri kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínhabot és a vízgőzön felolvasztott zselatint lazán hozzáadjuk. A kész krémet a kibélelt formába töltjük, tetejét befedjük piskótalappal. Hűtőbe tesszük, majd a formából tálra borítva tálaljuk. Látványos édesség.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem