Mákos-barackos kifli
Hozzávalók
cukor | 4 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 3 dekagramm | |
tej | 7.5 dl | |
tojás | 4 darab | |
szikkadt kifli | 8 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
barackbefőtt | 0.5 pohár | |
darált mák | 15 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Mákos-barackos kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A kifliket karikára vágjuk és egy nagy tálba szórjuk. A tejet a vaníliás cukorral és a citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a 4 dkg cukorral kikeverjük, ráöntjük a forró tejet, jól elkeverjük és ráöntjük a kiflikre. Óvatosan összekeverjük, hogy jól beszívja a tojásos tejet.
Egy hőálló tálat Ramával kikenünk és megszórjuk az 5 dkg porcukorral elkevert mák 1/3 részével, majd rákanalazzuk a kifli felét. Megszórjuk a következő 1/3 rész mákkal, rárakjuk a felkockázott barackot.
A kifli másik fele következik és az utolsó adag mák. Rádaraboljuk a 3 dkg Ramát és betesszük sülni kb. 20 percre.
A tojásfehérjéket habbá verjük a maradék 5 dkg cukorral, rásimítjuk a mákos kiflire és visszatesszük még 10 percre a sütőbe.