Mákos dödölle
Mákos dödölle
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • Liszt - 25 dekagramm
  • krumpli - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Öntsük föl hideg vízzel úgy, hogy kb. 2 cm-rel ellepje. Enyhén sózzuk meg. Főzzük puhára a krumplit.
  2. Ha kész, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól el benne. Mivel a krumpli forró, így egy kissé ragadós, nyúlós tésztát fogunk kapni.
  3. Egy serpenyőben forrósítsunk föl margarint. Szaggassuk bele a tésztát egy olajba mártott kanállal és pirítsuk meg a dödölle darabokat rajta. A nagyobb mennyiség miatt több részletben készítsük el a dödöllét. majd ízlés szerint szórjuk meg darált mákkal és cukorral.