Feltöltve:

Mákos Duna-hullám szelet

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás5 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukrozott, darált mák25 dekagramm
őszibarackbefőtt1 doboz

A krémhez

étkezési zselatin1 evőkanál
növényi tejszín2.5 dl
túró20 dekagramm
porcukor, (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti)5 dekagramm
reszelt citromhéj1 kevés

A díszítéshez

tejszín1 kevés
fél barack3 darab

Desszertek: Mákos Duna-hullám szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük. A sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk.

2. lépés

A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük.

3. lépés

Közben elkészítjük a krémet: a növényi tejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, majd ízesítjük reszelt citromhéjjal és a kihűlt tésztára kenjük.

4. lépés

Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.

5. lépés

Máz: vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük, majd villával hullámokat húzunk. Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem