Mákos Duna-hullám szelet
Hozzávalók
A díszítéshez
tejszín | 1 darab | |
---|---|---|
fél barack | 3 darab |
A tésztához
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 5 darab | |
liszt | 35 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
cukrozott, darált mák | 25 dekagramm | |
850 ml-es őszibarack befőtt | 1 doboz |
A krémhez
étkezési zselatin | 1 evőkanál | |
---|---|---|
növényi tejszín | 2.5 dl | |
túró | 20 dekagramm | |
porcukor, ízlés szerint, ki milyen édesen szereti | 5 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A mázhoz
tortabevonó csoki | 15 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 1 csapott mokkáskanál |
Desszertek: Mákos Duna-hullám szelet a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük, a sárga masszát a tepsibe simítjuk, a massza másik felébe belekeverjük a mákot és a sárga masszára simítjuk. A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a növényi tejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, majd ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük. Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe. Máz: vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk. Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.