Feltöltve:

Mákos és almás kalács

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt60 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tej2.5 dl
élesztő5 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kevés

Mákos töltelékhez

mák20 dekagramm
kristálycukor1 kevés
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
mazsola1 darab
tej1 kevés

Almás töltelékhez

alma reszelve1 kilogramm
kristálycukor1 kevés
őrölt fahéj1 kevés

Kenéshez

tojás1 darab

Desszertek: Mákos és almás kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőből kevés langyos tejjel és pici cukorral kovászt készítünk. A liszttel és a többi hozzávalóval, valamint a kovásszal tésztát dagasztunk. Kelni hagyjuk meleg helyen letakarva, kb. 1 órát.

2

Elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával és kevés tejjel leforrázzuk. Az almás tölteléknél az almát meghámozzuk, lereszeljük, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük cukorral, fahéjjal.

3

A kinyújtott tésztát megtöltjük, feltekerjük, majd tojással megkenjük, és még kb. 20 percet pihentetjük, majd 180 fokon megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem