Feltöltve:

Mákos kalács

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
cukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
élesztő2.5 dekagramm
1 csomag
olvasztott Rama10 dekagramm
mák20 dekagramm
cukor20 dekagramm
mazsola1 csomag
tej5 evőkanál

Desszertek: Mákos kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit kelesztőtálba tesszük, a lisztbe mélyedést készítünk, beletesszük az élesztőt, a cukrot, a sót, majd a tejet. A szélére rácsöpögtetjük az olvasztott Ramát és egy kicsit hagyjuk állni, míg felfut az élesztő.

2

Ha már látszik, hogy kel a közepe, fogjuk és összegyúrjuk teljesen, amíg sima nem lesz. Ha kell még folyadék, meleg tejet teszünk bele.

3

Kigömbölyítjük és hagyjuk kelni a duplájára. Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük és berakjuk a mikróba pár másodpercre, hogy átmelegedjen. Ezt azért érdemes csinálni, hogy ne ropogjon benne majd később a cukor, ugyanis nem olvad meg sütés közben. Kinyújtjuk a tésztát és rákenjük tölteléket, majd feltekerjük, mint a beiglit. Jénai tálat kikenünk Ramával, majd beletekerjük a tésztát és hagyjuk még kelni. Közben lekenjük tojássárgával. 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem