Feltöltve:

Mákos-meggyes aranygaluska

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

élesztő2 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tej3 dl
tojás4 darab
rum1 evőkanál
liszt30 dekagramm
Ráma8 dekagramm
zsemlemorzsa5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált mák10 dekagramm
mazsola5 dekagramm
magozott meggy5 dekagramm
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Desszertek: Mákos-meggyes aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőből, 1 kávéskanál cukorból és 0,5 dl langyos tejből kovászt készítünk. 2 tojássárgáját, 3 dkg porcukrot és a rumot habosra keverjük. Tálba tesszük a lisztet, a kovászt, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy a tészta fánkszerű legyen. Belekeverjük a tojásos masszát, és 4 dkg Ramával jól eldolgozzuk. Ha a tészta hólyagos, meglisztezzük, betakarjuk, majd meleg helyen hagyjuk megkelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és dió nagyságúra szaggatjuk. Minden darabot megforgatunk olvasztott Ramába és kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk. A sorok közé vaníliás cukorral és mazsolával elkevert darált mákot szórunk. Kimagozott meggyet teszünk közé, tetejét megkenjük tojással, ismét megkelesztjük, majd mérsékelt tűznél pirosra sütjük. A maradék tejjel közepesen sűrű vaníliakrémet készítünk, amit a megsült galuskára öntünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem