Mákos, meggyes, fehércsoki-mázas muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 22 dekagramm |
---|---|
liszt | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
mák | 7 dekagramm |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
nyers tojás | 3 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
kristálycukor | 22 dekagramm |
2,8 % -os tej | 1 dl |
meggybefőtt | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
fehér csokoládé | 10 dekagramm |
Desszertek: Mákos, meggyes, fehércsoki-mázas muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk.
2. lépés
A tojásokat a kétféle cukorral felverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc, a citromhéjjal ízesítjük, végül a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is hozzáadjuk.
3. lépés
A lisztes mákkal, a tejjel, a lecsöpögtetett és félbevágott meggybefőttel összekeverjük.
4. lépés
Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, de talán még jobb, ha papírkosárkákkal kibéleljük és a mákos masszát beletöltjük.
5. lépés
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
6. lépés
10 perc után még melegen rácsra rakjuk, különben könnyen beleragad a formába.
7. lépés
A mázhoz a csokoládét a Ramával együtt felolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük.
8. lépés
A muffinok tetejét még langyosan bevonjuk vele és dermedni hagyjuk.