Mákos, meggyes, fehércsoki-mázas muffin
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt (Graham-liszt is lehet) | 15 dekagramm | |
---|---|---|
darált mák | 7 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
tojás | 3 darab | |
kristálycukor | 22 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
Ráma | 22 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
kimagozott meggybefőtt | 20 dekagramm |
A forma kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
A fehércsokis mázhoz
fehér csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Mákos, meggyes, fehércsoki-mázas muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral felverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc, a citromhéjjal ízesítjük, végül a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is hozzáadjuk.
A lisztes mákkal, a tejjel, a lecsöpögtetett és félbevágott meggybefőttel összekeverjük.
Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, de talán még jobb, ha papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos masszát beletöltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. 10 perc után még melegen rácsra rakjuk, különben könnyen beleragad a formába.
A mázhoz a csokoládét a Ramával együtt felolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük. A muffinok tetejét még langyosan bevonjuk vele és dermedni hagyjuk.