A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk.
A tojásokat a kétféle cukorral felverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc, a citromhéjjal ízesítjük, végül a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is hozzáadjuk.
A lisztes mákkal, a tejjel, a lecsöpögtetett és félbevágott meggybefőttel összekeverjük.
Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, de talán még jobb, ha papírkosárkákkal kibéleljük és a mákos masszát beletöltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
10 perc után még melegen rácsra rakjuk, különben könnyen beleragad a formába.
A mázhoz a csokoládét a Ramával együtt felolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük.
A muffinok tetejét még langyosan bevonjuk vele és dermedni hagyjuk.