Mákos, meggyes, fehércsoki-mázas muffin
Mákos, meggyes,  fehércsoki-mázas muffin
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 22 dekagramm
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • mák - 7 dekagramm
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • nyers tojás - 3 darab
  • porcukor - 10 dekagramm
  • kristálycukor - 22 dekagramm
  • 2,8 % -os tej - 1 dl
  • meggybefőtt - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • fehér csokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral felverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc, a citromhéjjal ízesítjük, végül a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is hozzáadjuk.
  3. A lisztes mákkal, a tejjel, a lecsöpögtetett és félbevágott meggybefőttel összekeverjük.
  4. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, de talán még jobb, ha papírkosárkákkal kibéleljük és a mákos masszát beletöltjük.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. 10 perc után még melegen rácsra rakjuk, különben könnyen beleragad a formába.
  7. A mázhoz a csokoládét a Ramával együtt felolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük.
  8. A muffinok tetejét még langyosan bevonjuk vele és dermedni hagyjuk.