Mákos muffin glutén tartalmú összetevő nélkül
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
méz | 10 dekagramm | |
meggybefőtt | 15 dekagramm | |
szeletelt mandula | 8 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
darált mák | 90 gramm | |
gluténmentes liszt | 165 gramm | |
tortabevonó | 100 gramm |
Desszertek: Mákos muffin glutén tartalmú összetevő nélkül a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
Egy tálban keverjük össze a lisztkeveréket a mákkal, egy csipet sóval, a sütőporral és a citrom-, illetve narancshéjjal.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a mézzel, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Keverjük simára, majd keverjük hozzá az elkevert lisztkeveréket, majd folyamatos keverés mellett a tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Ezután keverjük bele a lecsepegtetett meggyeket. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma -éig érjen. Szórjuk meg szeletelt mandulával, majd süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót, majd csorgassuk a kihűlt muffinokra. Ha megdermedt, tálalhatjuk.
Az alapanyagok megvásárlásakor minden esetben ellenőrizze az allergén információkat a termékek csomagolásán.