Feltöltve:

Mákos muffin glutén tartalmú összetevő nélkül

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
méz10 dekagramm
meggybefőtt15 dekagramm
szeletelt mandula8 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja1 darab
tojás2 darab
1 csipetnyi
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
darált mák90 gramm
gluténmentes liszt165 gramm
tortabevonó100 gramm

Desszertek: Mákos muffin glutén tartalmú összetevő nélkül a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
Egy tálban keverjük össze a lisztkeveréket a mákkal, egy csipet sóval, a sütőporral és a citrom-, illetve narancshéjjal.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a mézzel, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Keverjük simára, majd keverjük hozzá az elkevert lisztkeveréket, majd folyamatos keverés mellett a tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Ezután keverjük bele a lecsepegtetett meggyeket. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma -éig érjen. Szórjuk meg szeletelt mandulával, majd süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.
Olvasszuk fel a tortabevonót, majd csorgassuk a kihűlt muffinokra. Ha megdermedt, tálalhatjuk.

Az alapanyagok megvásárlásakor minden esetben ellenőrizze az allergén információkat a termékek csomagolásán.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem