Feltöltve:

Mákos őzgerinc eperpudinggal töltve

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

olvasztott Rama12.5 dekagramm
tejföl1.25 dl
sütőpor1 csomag
finomliszt16 dekagramm
őrölt mák10 dekagramm
van. cukor2 csomag
kristálycukor20 dekagramm
tojás3 darab

A krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej7.5 dl
főznivaló eperpuding2 csomag

Desszertek: Mákos őzgerinc eperpudinggal töltve a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojásokat a cukorral meg a van.cukorral 3-4 percig fehéredésig keverjük. A mákot a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és a megolvasztott Ramával együtt. Ramával kikent, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb.40 percig sütjük, (tűpróba). A pudingporból a tejjel és 6 ek. cukorral sűrű pudingot főzünk. A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt, ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd a pudinggal összeragasztjuk. A mázhoz: 2 tábla tortabevonót felolvasztunk 6 ek. olajjal, és ha hűlt egy kicsit bevonjuk vele a töltött őzgerincet. Hűtőben jól kihűtjük, és forró vízbe mártott késsel ferdén szeleteljük. Így lesz szép csíkos.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem