Mákos puncsszelet
Hozzávalók
A krémhez
tej | 8 dl | |
---|---|---|
puncspuding | 2 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
rum | 1 dl |
A mázhoz
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 15 dekagramm |
A mákos piskótához
liszt | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
víz | 3 evőkanál | |
olaj | 0.5 dl | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
darálatlan mák | 10 dekagramm |
A mézes lapokhoz
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
méz | 1 evőkanál | |
Vajas íz | 7 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Desszertek: Mákos puncsszelet a sok
Elkészítés
A mézes lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett felmelegítjük. Ha egységes a masszánk hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle.
Mákos piskóta: a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot. A fehérjét felverjük az 5 dkg cukorral és könnyedén a mákos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
Krém: a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudinggal összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral, 1 dl rummal habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk.
Egy mézes lapot tálcára fektetünk, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a mákos lapot, megkenjük a krém másik felével, és ráfektetjük a mézes lapot.
A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és megkenjük vele a sütinket, majd megszórjuk színes cukorkával.