Mákos, rácsos sütemény
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Töltelék
őrölt mák | 17 dekagramm | |
---|---|---|
sima liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 17 dekagramm | |
Ráma | 17 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojásfehérje kemény habbá verve | 2 darab |
Tészta
sima liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojássárgája | 2 darab | |
tej | 2 evőkanál | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Mákos, rácsos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kétfelé osztjuk.
2
Az egyiket lappá nyújtjuk, Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük és baracklekvárral megkenjük. Rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik feléből rácsokat sodrunk és a töltelékre rakjuk.
3
A töltelékhez a cukrot a Ramával kikeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a darált mákot, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül a keményre vert tojáshabot.
4
Sütés közben szépen belesüpped a rács a töltelékbe. Rózsaszínűre sütjük, porcukorral megszórjuk és ha kihűlt, kockákra vágjuk.