Mákos szelet
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor (főzős) | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Máz
tortabevonó | 1 darab |
---|
Tészta: 1. mézes lap
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
méz | 1 evőkanál | |
szódapor | 1 kávéskanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
fahéj | 1 kávéskanál | |
tej, amennyit felvesz | 1 kevés |
Tészta: 2. mákos tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 35 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
mák | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag |
Desszertek: Mákos szelet a sok
Elkészítés
Mézes lap elkészítése: a hozzávalókból jól kidolgozott nyújtható tésztát készítünk és kétfelé osztjuk. 1-1 lapot nyújtunk belőle és gáztepsi hátán megsütjük, majd a 2 lapot félretesszük.
Mákos tészta elkészítése: a tojásokat külön választjuk és a fehérjét habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, a lisztet, a mákot és a sütőport. Ramával kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém elkészítése: a vaníliás pudingporokat a 7 dl. tejben sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összekeverjük.
A mákos szelet összeállítása: mézes lap - krém - mákos tészta - krém - mézes lap és a tetejére a csokimáz.