Mákos-túrós zserbó
Hozzávalók
A mákos töltelékhez
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
darált mák | 20 dekagramm |
Ezenkívül
tortabevonó | 1 tábla | |
---|---|---|
baracklekvár | 5 evőkanál |
A túrós töltelékhez
citrom reszelt héja | 1 darab | |
---|---|---|
tojásfehérje kemény habja | 3 darab | |
tojássárgája | 2 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
túró | 25 dekagramm |
A tésztához
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 1 dl | |
porcukor | 5 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Mákos-túrós zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és négy részre osztjuk.
2
Az első lapot tepsibe tesszük, megkenjük a baracklekvárral, megszórjuk a mákos töltelék felével és rátesszük a másik lapot. Ezt megkenjük a túrós töltelékkel és ráhelyezzük a harmadik tésztalapot.
3
Megkenjük a maradék lekvárral és mákos töltelékkel, majd befedjük a negyedik lappal és előmelegített sütőben megsütjük.
4
Amint kihűlt a sütemény, rácsorgatjuk a megolvasztott tortabevonót.