Mákos-vaníliás kifli, mákvirág
Mákos-vaníliás kifli, mákvirág
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A linzertésztához

    • vaníliarúd - 1 darab
    • Ráma - 330 gramm
    • porcukor - 140 gramm
    • só - 1 kevés
    • tojás - 1 darab
    • narancs reszelt héja - 1 darab
    • liszt - 400 gramm
    • darált mák - 140 gramm

    Továbbá

    • tortabevonó - 1 darab
    • baracklekvár - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagra kisodorjuk, formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-18 percig sütjük. Lekvárral összeragasztjuk, csokival díszítjük. A kifli készítése: a tésztából 25 cm hosszú rudakat sodrunk, azokat pedig 1 cm-es szeletekre vágjuk. A két végük felé elkeskenyítve kisujjnyi vékony rudakat formálunk belőlük és kifliszerűen meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapokra rakjuk, majd fél órára hideg helyre tesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük és 15-18 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk, megmártjuk benne a kihűlt csupasz kiflik két végét és rácsra téve hagyjuk megdermedni.