Feltöltve:

Mákos zserbó

1
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tejföl1 dl
sütőpor0.5 csomag
vanília cukor2 csomag
tojás1 darab
kávétejszín1 darab
tortabevonó1 darab

Töltelékhez

darált mák40 dekagramm
cukor15 dekagramm
szilvalekvár1 bögre
citrom reszelt héja0.5 darab
mazsola (ízlés szerint)1 csomag

Desszertek: Mákos zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a cukorral, a tojással és a Ramával összegyúrjuk, majd beletesszük a sütőport, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük. Töltelék: a mákot a cukorral és a reszelt citromhéjjal kevés vízzel felfőzzük. Hozzáadunk 3 evőkanál szilvalekvárt és tovább főzzük, ízlés szerint a mazsolát is főzhetünk bele. A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, hagyományos méretűre. Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral és rátesszük a mák felét. Erre jön a második lap, ezt is megkenjük lekvárral, rátesszük a maradék mákot és befedjük a harmadik lappal. Tetejét villával megszurkáljuk és a tejszínnel bekenjük. Előmelegített sütőben világospirosra sütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem