Mákos zserbó (vadrózsa)
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
tejföl | 1 dl | |
rum | 0.5 dl | |
liszt | 50 dekagramm |
Töltelék
darált mák | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
mazsola rumba áztatva | 10 dekagramm | |
szilvalekvár | 10 evőkanál |
A tetejére
csokimáz | 1 darab |
---|
Desszertek: Mákos zserbó (vadrózsa) a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékhez előkészítjük a hozzávalókat.
2
A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük, a mazsolát pedig beáztatjuk a rumba.
3
A tésztát 3 részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük 5 ek. lekvárral. Erre rászórjuk a máktöltelék felét, a mazsola felét, és rálocsoljuk a fele rumot.
4
Erre jön a következő tészta, töltelék, és az utolsó tészta.
5
A végén megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Még melegen bevonjuk csokimázzal.