Feltöltve:

Mákos zserbó (vadrózsa)

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma20 dekagramm
porcukor5 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
tojássárgája3 darab
tejföl1 dl
rum0.5 dl
liszt50 dekagramm

Töltelék

darált mák30 dekagramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
mazsola rumba áztatva10 dekagramm
szilvalekvár10 evőkanál

A tetejére

csokimáz1 darab

Desszertek: Mákos zserbó (vadrózsa) a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékhez előkészítjük a hozzávalókat.

2

A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük, a mazsolát pedig beáztatjuk a rumba.

3

A tésztát 3 részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük 5 ek. lekvárral. Erre rászórjuk a máktöltelék felét, a mazsola felét, és rálocsoljuk a fele rumot.

4

Erre jön a következő tészta, töltelék, és az utolsó tészta.

5

A végén megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Még melegen bevonjuk csokimázzal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem