Feltöltve:

Mákos és diós bejgli muffin

access_alarm 110
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a tésztához (12 db muffin)

tej1.5 dl
instant élesztő1 tasak
tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz20 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
liszt50 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi
tojás a lekenéshez1 darab

A diós töltelékhez

cukor8 dekagramm
darált dió10 dekagramm
víz0.3 dl
citrom leve1 darab
Dr. Oetker Finesse citromhéj2 teáskanál
Bourbon vaníliás cukor1 teáskanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
szerecsendió 

A mákos töltelékhez

cukor9 dekagramm
mák10 dekagramm
víz0.3 dl
narancs leve1 darab
reszelt narancshéj2 teáskanál
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat1 teáskanál
baracklekvár1 teáskanál

A díszítéshez

cukormáz1 csomag
Dr. Oetker Dekormix Tél1 csomag

Egyéb

Ajánlott

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt futtassuk fel a tojássárgájával elkevert langyos tejben. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban, majd a Rama Vajas Íz és a felfutott élesztő segítségével gyúrjuk tésztává. Ha kész, hagyjuk egy órát pihenni hűtőszekrényben.
Ez alatt készítsük el a töltelékeket, illetve melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. lépés

A diót keverjük el alaposan a fűszerekkel, tegyük félre. A cukrot főzzük fel a vízzel szálpróbáig (110 °C), vegyük le a tűzről, keverjük bele a citrom levét és a vaníliás cukrot, majd a fűszerekkel elkevert diót. Hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A mákot keverjük el alaposan a fűszerekkel, tegyük félre. A cukrot főzzük fel a vízzel szálpróbáig (110 °C), vegyük le a tűzről, keverjük bele a baracklekvárt, és a vaníliás cukrot, majd a fűszerekkel elkevert mákot. Szintén hagyjuk kihűlni.

4. lépés

A tésztát egy kis liszt segítségével nyújtsuk ki 5 mm vastagra, alakítsunk belőle 2 db kb. 12 cm x 30 cm-es téglalapot. Kenjük szét a diós, illetve mákos tölteléket a téglalapokon, majd óvatosan hosszanti irányban tekerjük fel.

5. lépés

Vágjuk fel a tekercseket 6 egyenlő részre, helyezzük el az így kapott csigákat a szilikon vagy Rama Vajas Ízzel kikent, kilisztezett muffin sütőformába, kenjük meg a tojással, és süssük kb. 20 percig, amíg a tetejük aranybarna lesz. Hagyjuk őket a formában kihűlni.

6. lépés

A cukormázat töltsük cukoríróba, rajzoljunk csigát a tészta vonalát követve, majd rakjuk ki hópelyhekkel/csillagokkal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem